Welpen

Welpen (8-11 jaar)

Een welp is een jongen tussen 8 en 11 jaar, zit meestal in 3e, 4e of 5e leerjaar, groeit een millimeter per week, krijgt er op een jaar drie tanden bij, wordt elke week 5 gram zwaarder, heeft een niet te stuiten drang naar beweging, heeft vriendjes centraal staan, leert door te herhalen, kan gevoelens bespreken.

Een welp houdt van kampen bouwen, zich verkleden, geheimtaal, kattekwaad, ontrafelen van mysteries, valsspelen, vrij spel, …


De welpenleiding kan je op deze pagina vinden!

Berichten:

Activiteit 14/03

Beste kabouters en welpen

Zaterdag 14 maart halen we de echte Katniss Everdeen en Peeta Mellark in onszelf naar boven. We spelen de hunger games om zo te ontdekken wie de echte survivors zijn. Hiervoor spreken we af om 14u op de parking aan het Diepenbekerbos, in de Havenlaan. De "tributes" worden verwacht terug opgehaald te worden om 17u op diezelfde plek.

May the odds be ever in your favor.

Graag een seintje indien je er niet bij kan zijn.

Stevige linker

De kabouter- en welpenleiding


Activiteit 29/02

Dag liefste welpen!

Deze zaterdag is het activiteit aan de lokalen van 14-17u. Heb jij al wat onsnappingsskills? Probeer maar eens aan onze hit list te ontkomen... Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij want het wordt weer een spetterende activiteit! Laat je even weten als je er niet bij kan zijn?

Stevige linker

De welpenleiding


Activiteit 4/01

Liefste welpen

Deze zaterdag is het weer activiteit aan de lokalen van 14u tot 17u. We hopen jou op de activiteit te zien want we hebben alle helpende handen nodig voor wat we gaan doen! Laat je even weten als je er niet bij kan zijn?

De activiteit van 18/01 zal niet doorgaan wegens examens van de leiding.

Stevige linker

De welpenleiding


Activiteit 14/12

Beste welpen,

zaterdag 14/12 begeven we ons in de wereld van Las Vegas. Jullie zijn welkom van 17u tot 19u in aangepaste kledij om ons casino binnen te mogen!

PS. Er wordt uiteraard niet met echt geld gespeeld :)

Laat zeker iets weten als je er jammer genoeg niet bij kan zijn.

Tot zaterdag,

stevige linker,

De welpenleiding


Activiteit 30 november

Dag liefste welpen

Hij komt, hij komt ...

We zijn nog maar net bekomen van een geweldig scoutsweekend, maar deze zaterdag krijgen we op de scouts een bezoekje van Sinterklaas! Hopelijk zijn jullie allemaal flink geweest ...

Het is activiteit van 14u tot 17u aan de lokalen. We hopelijk jullie talrijk aanwezig te zien, want tijdens het spel moeten we er samen voor zorgen dat de Sint en Zwarte Piet volgende week vrijdag alle kindjes via de schoorsteen kunnen bereiken en dat kan alleen met jullie hulp! Wanneer we hier zeker van zijn, kunnen we de Sint opwachten in de grote zaal van de scoutslokalen. Mama's, papa's, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, ... zijn hierbij meer dan welkom om Sinterklaas te verwelkomen om 15u45.

Ook is Phil zaterdag jarig dus hij hoopt zeker jullie zaterdag allemaal te zien ;-) Laat je even iets weten als je er niet bij kan zijn?

Stevige linker

De welpenleiding


Activiteit 16 november

Beste welpen,

Aanstaande zaterdag (16 november) is het weer activiteit!

Deze zal doorgaan van 14u tot 17u.

Wij kijken er weer naar uit! Gelieve iets te laten weten als je niet kan komen.

Stevige linker,

De welpenleiding


Kabouter- en welpenweekend

Uitnodiging kawelpenweekend studio 100.pdf

Liefste welpen en ouders

Nog maar 3 weekjes tot het leukste weekend van het jaar weer aanbreekt: het kabouter- en welpenweekend! Het weekend zal plaatsvinden van vrijdag 22 november om 19u tot zondag 24 november 11u. We verwachten dat jullie vrijdagavond al gegeten hebben.

Jullie schrijven je in door 35 euro te storten op BE53 7351 1415 6153

Ook dit jaar zal er weer een thema zijn, namelijk: STUDIO 100. Kom allemaal verkleed als jouw favoriete STUDIO 100 personage en maak er samen met ons een super weekend van.

Vergeet zeker niet: slaapzak, kussen, toiletgerief, scoutsuniform, proper ondergoed, reservekledij, regenjas (hopelijk niet nodig), degelijke schoenen.

Hopelijk zien we jullie dan!

Stevige linker

De welpenleiding


Activiteit 2 november

Liefste (ouders van) kabouters en welpen

Komende zaterdag 02/11 gaan de kawelpen samen naar de kinderboerderij.

Aangezien het uur vannacht versprongen is zullen de activiteiten vanaf nu ook doorgaan van 14u tot 17u. We verwachten jullie dus om 14u aan de parking van de kinderboerderij (Putvennestraat 108), waar jullie om 17u terug mogen worden opgehaald.

Laat even iets weten als je er niet bij kan zijn.

Hopelijk tot dan, wij hebben er alvast zin in!

Stevige linker,

De kabouter -en welpenleiding


Activiteit 19 oktober

Liefste welpen

Zaterdag 19/10 is het weer activiteit van 15-18u, waarbij je ouders je aan de lokalen mogen afzetten. We gaan een superleuk bosspel spelen, dus wij kijken er al naar uit en hopen jij ook!! We zien je dan graag zaterdag weer terug. Indien dit niet lukt, kan je een seintje geven?

Tot zaterdag!!

Stevige linker