Jonggivers

jonggivers (11 – 14 jaar)

Op tocht met de rugzak en de natuur verkennen. Een vlot sjorren en je eigen potje koken. Een toneelstuk in mekaar steken en je creativiteit botvieren. Je kind is aan zet!

Jonggidsen en jongverkenners samen zijn jonggivers.


De jonggiverleiding kan je op deze pagina vinden.

De leiding:

Berichten:

Jonggiver Trophy 2/04: 10u-16u30 Aanwezigheid doorgeven!

Beste leden, beste ouders

Deze zaterdag is een speciale dag, want we zullen het opnemen tegen de Jonggivers van andere scoutsen over heel Limburg. Dat zullen we doen tijdens de Jonggiver Trophy!

Deze zal plaatsvinden van 10u tot 16u30 aan de Scoutslokalen van Schoravé, Jeugdhuispad 9, 3740 Bilzen. Hier zal 's middags ook lunch voorzien worden door de organisatie.

Zou je zo snel mogelijk kunnen laten weten of je (kind) aanwezig zal zijn zaterdag? Dan kunnen wij dit ook doorgeven aan de organisatie.

Stevige Linker

De jonggiverleiding


Activiteit 19/03: Action Park

Beste leden, beste ouders,

Zaterdag wordt een speciale activiteit, we gaan naar het Action Park in Kiewit! We spreken af om 14u bij de banken voor het gebouw, daar zullen we ook even wachten op de leden met broers of zussen die op de scouts moeten zijn. Om 17u mogen de leden hier ook weer worden opgehaald.

Denk er aan om een rugzakje mee te nemen met reserve kleren en een drinkbus.

Zou je kunnen laten weten indien je (zoon/dochter) er niet bij zou kunnen zijn? Dan kunnen wij dit ook correct doorgeven aan het action park.

Ook nog even een medeling over het derdejaars weekend dat gepland stond op 18 en 19/03. Dit gaat NIET door omwille van de examens van de leden. Dit hadden we op de laatste derdejaarsavond ook even gevraagd aan hun en mede op basis hiervan de beslissing gemaakt. Omdat wij zelf een enorme voorstander zijn van zo'n weekend met de derdejaars ter voorbereiding van de totemisatie, zullen we binnenkort de nieuwe datum meedelen.

Tot zaterdag!

Stevige Linker

De Jonggiverleiding

Activiteit 05/03

Beste jonggivers en ouders,

Hopelijk zijn jullie met volle teugen aan het genieten van jullie vakantie. Aan de ouders die geen vakantie hebben, bon courage!

Een vakantie zou natuurlijk geen vakantie zijn zonder de scouts. Daarom worden jullie komende zaterdag om 14u aan het station van Bokrijk verwacht, waar de ouders tevens de leden kunnen komen ophalen om 17u.

Voor de derdejaars jonggivers is er na de activiteit nog een derdejaarsavond voorzien die tot 19u zal duren. De ouders kunnen hun kinderen komen ophalen aan de vossenbergstraat 107.

Ten slotte hebben we vernomen dat het derdejaarsweekend van 18/03-19/03 dicht bij jullie examens ligt. School komt natuurlijk op de eerste plaats en we zouden niet willen dat sommige derdejaars het weekend moeten missen. Daarom vragen we jullie vriendelijk om ons, de leiding, op de hoogte te stellen of jullie al dan niet aanwezig kunnen zijn tijdens de bovenstaande data. Alvast bedankt!

Tot zaterdag!

Stevig linker,

De jonggiverleiding

Activiteit 19/02

Beste jonggivers en ouders,

Komende weekend staat er weer een toffe activiteit op het programma!

De activiteit start om 14u en duurt tot 17u en zal plaatsvinden aan de scoutslokalen. Alle leden worden in volledig uniform verwacht (zoals op elke activiteit) en vergeet niet je eigen drinkbus mee te nemen.

Voor de derdejaars jonggivers zal er een extra activiteit plaatsvinden van 17u tot 18u30, eveneens aan de scoutslokalen. De volgende activiteit (05/03) organiseren we opnieuw een derdejaarsavond dus stip deze alvast aan in jullie agenda.

We hopen dat jullie weer talrijk aanwezig zullen zijn en tot zaterdag!

Stevige linker,

de leiding

Activiteit 05/02

Beste ouders en jonggivers

Aanstaande zaterdag (5/2) staat er een buitenactiviteit voor jullie klaar! Jullie worden om 14u met de fiets aan de scoutslokalen verwacht.
Kleed jullie liefst warm volgens het weer. Vergeet je drinkbus dus zeker ook niet!
Geef een seintje als je niet kunt komen.
We kijken er alvast naar uit.
De activiteit zal zoals gewoonlijk van
14u tot 17u doorgaan.

Stevige linker
De jonggiverleidingActiviteit 22/01

Beste ouders en jonggivers


Omdat de leiding nog steeds examens heeft, hebben we aanstaande zaterdag 22/01 een avondactiviteit van 19u tot 21u. We houden een heuse casino-avond ♠️♣️♥️♦️, dus sjieke kleren zijn een must. Denk aan: Kleedjes, hemdjes, dassen en strikken👔👗🎩💍 💸. Dit doen we natuurlijk binnen, dus vergeet geen mondmasker mee te nemen.

Geef een seintje als je er niet zal zijn.

Wij kijken er alvast naar uit jullie mooi opgetut te zien, tot dan!


Stevige linker

De jonggiverleiding


Activiteit 08/01

Dag jonggivers en ouders


Beste wensen voor het nieuwe jaar!

Om het jaar goed in te zetten hebben we weer een spetterende activiteit voorzien aanstaande zaterdag (08/01) van 14u-17u. Het gaat een stadspel zijn, het is dus belangrijk dat iedereen met de fiets komt. Als er leden zijn die na de activiteit rechtstreeks naar huis mogen gaan, gelieve dat te laten weten via een antwoord op deze mail.

Laat ook even weten als je er niet bij zal zijn.

Wij kijken er alvast naar uit!


Stevige linker

De jonggiverleiding


Verplaatsing activiteit van 18/12 (zaterdag) naar 17/12 (vrijdag)

Lieve jonggivers


Onze excuses voor de late mail, er is iets misgelopen binnen de groepsadministratie van Scouts en Gidsen Vlaanderen met de mail die we zondag verstuurd hadden.

De activiteit stond zaterdagavond (18/12) gepland. Deze verplaatsen we naar vrijdagavond (17/12) van 19u tot 21u. We gaan discoschaatsen!! 💃🕺🎶⛸️ Jullie worden dus verwacht aan De Schaverdijn in Hasselt en mogen daar ook terug worden opgepikt.

Vergeet niet gepaste kleding aan te doen, zeker handschoenen!! 🧤❄️Scoutsbroek of rok is niet verplicht voor deze activiteit. Ook willen we vragen om 5 euro cash mee te nemen.

Hopelijk zijn jullie met vele aanwezig om je even te ontspannen tussen de toetsen en examens door. Of om de vakantie goed in te zetten. Wij hebben er alvast zin in!! :)

Laat je even iets weten als je (zoon/dochter) er niet kan bijzijn?


Stevige Linker,

De Jonggiverleiding

Activiteit 11/12 en 18/12

Beste leden en ouders


Komende zaterdag (11/12) hebben we weer een leuke activiteit voorbereid! Jullie worden verwacht aan de scoutslokalen, zoals gewoonlijk. De activiteit zal doorgaan van 14u tot 17u. Kleed jullie warm aan en vergeet niet je eigen drinkfles met water mee te nemen.


Ook volgende week zaterdag (18/12) zal er een activiteit plaatsvinden. Dat zal een avondactiviteit zijn die doorgaat van 20u tot 22u, aan de scoutslokalen.

Voor de derdejaars jonggivers is het belangrijk dat ze 18/03 en 19/03 al vrijhouden in hun agenda want dan gaan wij namelijk op derdejaars weekend, verdere info volgt nog.


Tot zaterdag!


Stevige linker,

De jonggiverleiding

Activiteit 27/11

Beste jonggivers

Beste oudersDeze zaterdag 27/11 staat er weer een nieuwe activiteit op de planning. Let op! Deze zal uitzonderlijk doorgaan van 15u-18u doordat we bezoek krijgen van de Sint. De activiteit zelf zal buiten plaatsvinden dus zorg er voor dat je voldoende warm bent aangekleed!

Jullie kunnen best een eigen drinkbus met water meenemen, hierdoor voorkomen we dat er van dezelfde bekers/kan gedronken zal worden.

Na afloop van de activiteit hebben we van 18u-20u ook nog een leuke avond voorzien voor onze derdejaars, de rest mag vanaf 18u naar huis. Eten voorzien wij dus daar moet geen rekening mee gehouden worden.


Laat je ook zeker iets weten als je (zoon/dochter) niet kan komen?


Tot zaterdag!


Stevige linker,

De jonggiverleiding

Activiteit 13/11

beste leden en ouders


Zaterdag 13/11 staat er weer een superleuke en leerrijke activiteit gepland! De activiteit vindt buiten plaats, dus kleed je warm genoeg aan. Laat ook even weten als je er niet bij kan zijn.

De activiteiten gaan vanaf deze week door van 14u tot 17u.

Tot zaterdag!


Stevige linker,

De jonggiverleiding

Activiteit 30 oktober

Beste leden, beste ouders

Halloween staat voor de deur en om dat extra griezelig te maken, houden we zaterdag een spannende avondactiviteit! Dat wil zeggen dat we de leden verwachten om 20u aan de scoutslokalen. De activiteit zal dan duren tot 22u.

Kleed je warm aan, want we zullen zeker buiten blijven!

Laat je ook iets weten als je (zoon/dochter) niet kan komen?

Stevige Linker

De Jonggiverleiding

WEEKEND

Geachte jonggivers

De leiding heeft jullie hulp dringend nodig! We zijn namelijk op een gevaarlijke Safari vertrokken en hebben te weinig bemanning.

Hoog tijd dus dat jullie ons komen helpen.

Daarom nodigen we jullie graag uit voor ons safari-weekend van 15-17 oktober 2021. Iedereen wordt vrijdag om 20u00 verwacht in de Jungle van het exotische Tessenderlo MET een gevulde maag. (>aterstraat 42 bus A, 3980 Tessenderlo) .

Indien alles goed verloopt zal onze safari zijn laatste halte hebben bereikt op zondag om 11u00.

Om benzine voor onze 4x4, de nodige voedselvoorraad en bescherming voor onderweg te vergoeden vragen we om €35 te storten op dit rekeningnummer: BE53 7351 1415 6153.

Wat verwachten we nog van jullie:

 • Een mooie verkleed-outfit
  (vb. Persoon op safari, exotisch dier, als jungle of Tarzan... laat je fantasie de vrije loop!)

 • Kussens en bedden zijn aanwezig: een slaapzak is wel noodzakelijk (het kan namelijk flink afkoelen op de savanne)

 • Toiletgerief
  (ook die wilde beesten poetsen al eens hun tanden) + kledij voor twee dagen (proper ondergoed kan altijd handig zijn)

 • Persoonlijke medicatie
  (check zeker nog eens jullie medische fiche in de groepsadministratie)

 • Zaklamp
  (de mooiste dieren zijn enkel ’s nachts te bewonderen)

 • GEEN snoep, waardevolle voorwerpen of rauw vlees (anders krijg je de leeuwen achter je aan)

Indien er nog bijkomende vragen zijn, mag je altijd iemand van de jonggiverleiding contacteren.

Deze info kan je steeds terugvinden op de site van Scouting Godsheide.

Verder hopen we jullie allen aanwezig te zien op 15 oktober. We kunnen namelijk ieders hulp goed gebruiken! Maak je klaar voor een heus Safari-avontuur!

Stevige linker

De jonggiverleiding en de BIG FIVE!