Scouting Godsheide

Info kamp 2022 - zaterdag 7 mei

Beste leden, beste ouders

Na twee iets wat aparte kampen mogen we deze zomer vertrekken zonder enige Covid-restricties!

We gaan richting het Noorderlijke Hamont-Achel.

Om jullie meer info te geven over de praktische organisatie en inhoud van zo een scoutskamp, nodigen we jullie uit zaterdag 7 mei om 17u aan de lokalen. Na een korte presentatie van de groepsleiding over enkele algemene zaken, krijgen jullie meer uitleg van de takleiding. Er zullen verschillende takhoeken worden opgesteld waar de leiding van iedere tak samen met de leden meer uitleg zal geven. Hier zal duidelijk worden hoe een dag op kamp praktisch wordt ingevuld. Ook zal hier de ruimte zijn voor extra vragen of bezorgdheden te uiten.

Jullie krijgen hier ook het kampboekje mee nadien en de presentatie zal online beschikbaar worden gesteld.

Planning ACTIVITEITEN MEI-JUNI

Omwille van de examens bij de leiding zullen zijn er enkele wijzigingen.

Indien er veranderingen voor de uren of locaties zijn, wordt dit via de takleiding zelf doorgegeven.

zaterdag 7 mei

• 15-18u: Activiteit alle takken
    Kapoenen, Welpen, Kabouters, Jonggivers, Givers

• 17u: info moment kamp

vrijdag 13 mei - zaterdag 14 mei

• DerdeJaars weekend Jonggivers

zaterdag 14 mei

• 15-18u: Activiteit Welpen

• 18-20u: Activiteit Kapoenen

zaterdag 21 mei

• 15-18u: Activiteit alle takken
    Kapoenen, Welpen, Kabouters, Jonggivers, Givers

zaterdag 4 juni

• 15-18u: Activiteit Givers

• 18-20u: Activiteit Kapoenen en Kabouters

• 20-22u. Activiteit Jonggivers

zaterdag 18 juni

• 15-18u: Activiteit Kabouters en Givers

zaterdag 25 juni

• 15-18u: Activiteit Welpen

• TBA: Activiteit Jonggivers (afsluit BBQ)

De groepsleiding

Scouting Godsheide

Openingsactiviteit 2021 - Zaterdag 18 september

Openingsactiviteit

18 september is het weer zover, dan gaat het nieuwe scoutsjaar van start!
Jullie zijn allen welkom om 15u aan de lokalen. Hier zullen de leden zoals ieder jaar ontdekken wie hun leiding wordt. Volgens de huidige zomerregels omtrent corona, kunnen we alle leden hier samen ontvangen. Moesten er nog nieuwe regels volgen, worden deze nog gecommuniceerd. Zodra de leidingsploegen bekend zijn gemaakt, zullen de leden elkaar binnen hun tak beter leren kennen. De activiteit duurt tot 18u.

Wil je je kind alvast inschrijven voor het nieuwe scoutsjaar?

• Nieuw lid?

Vul dan de inschrijvingslink in via de website.

• Reeds langer lid?

Dan kan dit door het lidgeld, dat bedraagt dit jaar 50 euro, te storten op volgend rekeningnummer: BE53 7351 1415 6153. Vermeld even de naam van uw kind en de tak.

• Stoppen?

Weet je nu al dat je kind niet meer langer bij onze scouts zal blijven, mag je dat ook zeker laten weten, dan halen we u reeds uit de mailinglijst.

Heeft je kind nog geen perfect uniform? Niet getreurd! Op onze openingsactiviteit kan je de nodige kleren nog kopen. Voor de Kapoenen volstaat een scouts T-shirt en een sjaaltje van Scouting Godsheide. Kabouters en Welpen dienen ook een scoutsbroek of -rok te hebben. Vanaf Jonggivers bestaat een volledig uniform uit een scoutsbroek of -rok, sjaaltje, T-shirt en trui/hemd. De truien, T-shirts en sjaaltjes zijn bij ons te verkrijgen net zoals tweedehands stukken. Broeken, rokken en hemden zijn te koop in de Hopper. We zullen een standje maken aan de voorkant van het jeugdcentrum, aan de ingang van het jeugdhuis. We vragen hier rekening te houden met de aangegeven maatregelen. Het uniform kan heel het jaar door nog gekocht worden voor het begin van elke activiteit, moest je er de eerste activiteit niet kunnen zijn.

Lost and found

Ook de verloren voorwerpen van ons kamp in Hechtel zullen aan de lokalen worden uitgestald. Hopelijk kunnen we voor iedere trui, broek of schoen weer een thuis vinden!

Knabbel en babbel

Naar goede gewoonte organiseren we na de eerste activiteit ook een Knabbel en babbel. Dat kan dit jaar terug in real life. Dit organiseren we speciaal voor de ouders van de nieuwe leden, maar alle andere ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom! We geven hier een korte presentatie over onszelf, de takleiding, de werking van de scouts, algemene weetjes…
Het zal van start gaan omstreeks 17u, jullie kunnen aansluitend je kinderen oppikken.

Moesten er nog vragen zijn mag je ons altijd mailen via groepsleiding@scoutinggodsheide.be.

Alvast bedankt en heel graag zien we jullie 18 september!

De groepsleiding en de gehele leidingsploeg van Scouting Godsheide
Kaat en Lotte