Scouting Godsheide 

Voorbije evenementen:

Openingsactiviteit 2023 - zaterdag 16 september

Beste ouders, beste leden

Het kamp in Lommel ligt nog maar net achter ons en we denken alweer vooruit. De nieuwe leidingssamenstelling is gemaakt en de tak-ploegen zijn druk bezig met het voorbereiden van het nieuwe scoutsjaar. Want over iets meer dan een maand gaat het nieuwe scoutsjaar van start! Op zaterdag 16 september 2022 vindt de openingsactiviteit plaats van 15u tot 18u achter de lokalen van Scouting Godsheide. Hieronder enkele praktische aandachtspunten voor het verloop van de dag.

Start van de activiteit: we verzamelen na het fluitsignaal, om 15u, in formatie achter aan ons speelveld. Hier zal op spectaculaire wijze de leidingssamenstelling worden bekendgemaakt. Nadien vertrekken de takken met hun nieuwe leiding er op uit om elkaar te leren kennen. Graag vragen we dat de ouders bij de start van deze activiteiten in groep het terrein verlaten.

Einde van de activiteit: Omstreeks 17u nodigen we de ouders van nieuwe leden uit voor de knabbel en babbel in het zaaltje van het JH de Bem. We geven hier een korte presentatie over onszelf, de takleiding, de werking van de scouts, algemene weetjes … Om 18u zal de activiteit eindigen, maar nodigen we jullie na het succes van vorig jaar weer uit voor een BBQ. Inschrijven kan via https://forms.gle/fa1my7pidyYbbABW7 

Herinschrijven: Dit doe je door het lidgeld, dat dit jaar 57 euro bedraagt, over te schrijven naar de rekening van Scouting Godsheide (BE53 7351 1415 6153). Dit is een verhoging ten opzichte van de vorige jaren die werd doorgevoerd door Scouts en Gidsen Vlaanderen met volgende mededeling:

Een verhoging van het lidgeld is een uitzonderlijke maatregel. Dit is een keuze van de organisatie en staat los van een indexering. Een verhoging van het lidgeld betekent dat er meer inkomsten nodig zijn om dezelfde werking te garanderen, of om meer projecten te kunnen realiseren. Voor het werkingsjaar 2023-2024 werd hiervoor gekozen, aangezien de andere bronnen van inkomsten (zoals subsidies) niet evenredig geïndexeerd worden als de kosten (vb. loonkosten) waardoor de organisatie systematisch negatief draait voor de vaste werking. “

Kleren verkoop. Heeft je zoon of dochter nog geen perfect uniform? Niet getreurd! Op onze openingsactiviteit kan je nog de nodige kleren kopen. Voor de Kapoenen volstaat een scouts T-shirt en een sjaaltje van Scouting Godsheide. Kabouters en Welpen dienen ook een scoutsbroek of -rok te hebben. Vanaf Jonggivers bestaat een volledig uniform uit een scoutsbroek of -rok, sjaaltje, T-shirt en trui of hemd. De truien, T-shirts en sjaaltjes zijn bij ons te verkrijgen net zoals  tweedehands stukken. Broeken, rokken en hemden zijn te koop in de hopper. 

Ook de verloren voorwerpen van ons kamp in Lommel zullen aan de lokalen worden uitgestald. Hopelijk kunnen we voor ieder kledingstuk weer de juiste eigenaar vinden!

Moesten er nog vragen zijn mag je ons altijd mailen via groepsleiding@scoutinggodsheide.be

Stevige linker

De leiding van Scouting Godsheide