Scouting Godsheide 

Inschrijven kamp 2024 - deadline woensdag 26 juni

Beste leden, ouders


The word is out!!

We trekken deze zomer op Safari naar Zutendaal.

Voor de oudste leden gaat het kamp door van vrijdag 26 juli tot en met zondag 4 augustus.

De jongste takken komen maandag 29 juli richting de wei en mogen op zaterdag 3 augustus na de bezoekdag terug naar huis.

In schrijven kan vanaf nu via deze link https://forms.gle/HT2djLwL2ZLADHzd9.

We sluiten deze af op woensdag 26 juni, om het kamp optimaal te kunnen voorbereiden.

Je kan ook al inschrijven voor de bezoekdag op zaterdag 3 augustus via deze link https://forms.gle/VornaeQ9wKbvyQebA.

Indien het na het lezen van het infoboekje nog bijkomende vragen zijn mag je ons steeds contacteren!


Stevige linker

de Groepsleiding

Kaat en Lotte

Voorbije evenementen:

Infomoment kamp 2024 - zaterdag 25 mei

Beste ouders 


Tussen de regenbuien door laat de zon zich steeds meer zien en dat betekent dat ook de zomer weldra voor de deur staat. De leiding is achter de schermen al enige tijd bezig met de voorbereidingen van het kamp. Aanstaande zaterdag 25/05 geven we ook jullie graag meer info, waarna de inschrijvingen zullen openen.

Er zal een algemeen infomoment plaatsvinden om 17u15 vooraan aan het jeugdcentrum in het Jeugdhuis de Bem. Aansluitend zullen de takken zelf om 17u30 nog meer specifieke info verzorgen in hun taklokalen.

Achteraf zal ook alle info digitaal worden doorgestuurd.

We zijn ons ervan bewust dat deze herinnering erg laat komt. Indien u niet aanwezig kan zijn en alsnog vragen hebt kan u ons steeds bereiken via mail of telefonisch.


Stevige linker

De groepsleiding

Kaat & Lotte

Spaghetti-dag - zaterdag 24 februari

Dag iedereen


We nodigen jullie graag uit voor onze jaarlijkse spaghetti-dag!

Deze zal doorgaan op zaterdag 24 februari 2024 bij Scouting Godsheide in onze lokalen.

Zoals elk jaar doen we ook nu weer beroep op helpende handen!

 

Concreet zoeken we hulp voor het volgende:


Indien je tijd en zin hebt om ons een handje te helpen bij 't én of 't ander, laat het ons dan even weten!

Dat kan door gewoon te antwoorden op dit mailtje!

 

Vele handen maken het werk lichter!


Alvast bedankt!

Jinterbar - vrijdag 22 december

Beste ouders, beste leden


Naar goede gewoonte organiseert de Jin ook dit jaar JINTERBAR; de gezelligste winterbar voor jong en oud! We nodigen u dan ook graag uit om op vrijdag 22 december (dat is volgende week) vanaf 17 uur het begin van de kerstvakantie te vieren met een warme chocomelk, jenevertje of een van onze andere lekkere dranken. De festiviteiten gaan zoals steeds achter de lokalen door.

Naast live muziek en kinderanimatie kunt u zich ook verwarmen aan de gezellige kampvuren en genieten van overheerlijke winterse snacks tegen zeer democratische prijzen.

De opbrengsten gaan integraal naar ons buitenlands kamp in juli 2024.

We kijken er alvast enorm naar uit!


Stevige linker

De Jin

Openingsactiviteit 2023 - zaterdag 16 september

Beste ouders, beste leden

Het kamp in Lommel ligt nog maar net achter ons en we denken alweer vooruit. De nieuwe leidingssamenstelling is gemaakt en de tak-ploegen zijn druk bezig met het voorbereiden van het nieuwe scoutsjaar. Want over iets meer dan een maand gaat het nieuwe scoutsjaar van start! Op zaterdag 16 september 2022 vindt de openingsactiviteit plaats van 15u tot 18u achter de lokalen van Scouting Godsheide. Hieronder enkele praktische aandachtspunten voor het verloop van de dag.

Start van de activiteit: we verzamelen na het fluitsignaal, om 15u, in formatie achter aan ons speelveld. Hier zal op spectaculaire wijze de leidingssamenstelling worden bekendgemaakt. Nadien vertrekken de takken met hun nieuwe leiding er op uit om elkaar te leren kennen. Graag vragen we dat de ouders bij de start van deze activiteiten in groep het terrein verlaten.

Einde van de activiteit: Omstreeks 17u nodigen we de ouders van nieuwe leden uit voor de knabbel en babbel in het zaaltje van het JH de Bem. We geven hier een korte presentatie over onszelf, de takleiding, de werking van de scouts, algemene weetjes … Om 18u zal de activiteit eindigen, maar nodigen we jullie na het succes van vorig jaar weer uit voor een BBQ. Inschrijven kan via https://forms.gle/fa1my7pidyYbbABW7 

Herinschrijven: Dit doe je door het lidgeld, dat dit jaar 57 euro bedraagt, over te schrijven naar de rekening van Scouting Godsheide (BE53 7351 1415 6153). Dit is een verhoging ten opzichte van de vorige jaren die werd doorgevoerd door Scouts en Gidsen Vlaanderen met volgende mededeling:

Een verhoging van het lidgeld is een uitzonderlijke maatregel. Dit is een keuze van de organisatie en staat los van een indexering. Een verhoging van het lidgeld betekent dat er meer inkomsten nodig zijn om dezelfde werking te garanderen, of om meer projecten te kunnen realiseren. Voor het werkingsjaar 2023-2024 werd hiervoor gekozen, aangezien de andere bronnen van inkomsten (zoals subsidies) niet evenredig geïndexeerd worden als de kosten (vb. loonkosten) waardoor de organisatie systematisch negatief draait voor de vaste werking. “

Kleren verkoop. Heeft je zoon of dochter nog geen perfect uniform? Niet getreurd! Op onze openingsactiviteit kan je nog de nodige kleren kopen. Voor de Kapoenen volstaat een scouts T-shirt en een sjaaltje van Scouting Godsheide. Kabouters en Welpen dienen ook een scoutsbroek of -rok te hebben. Vanaf Jonggivers bestaat een volledig uniform uit een scoutsbroek of -rok, sjaaltje, T-shirt en trui of hemd. De truien, T-shirts en sjaaltjes zijn bij ons te verkrijgen net zoals  tweedehands stukken. Broeken, rokken en hemden zijn te koop in de hopper. 

Ook de verloren voorwerpen van ons kamp in Lommel zullen aan de lokalen worden uitgestald. Hopelijk kunnen we voor ieder kledingstuk weer de juiste eigenaar vinden!

Moesten er nog vragen zijn mag je ons altijd mailen via groepsleiding@scoutinggodsheide.be

Stevige linker

De leiding van Scouting Godsheide