Scouting Godsheide

Openingsactiviteit 19 september


Beste ouders,

Beste leden,


Over een week is het zover, dan gaat het nieuwe scoutsjaar weer van start! In deze mail vind je de praktische informatie over hoe we de openingsactiviteit gaan organiseren. We vragen dan ook deze aandachtig te lezen. Het gaat als volgt in zijn werk gaan:

We hebben besloten om alle takken voor de eerste activiteit naar het scoutsterrein te laten komen, zo kunnen we de leiding per tak bekend maken voor iedereen! Hoe gaan we dit coronaproof organiseren? We gaan op ons grasveld achter de scoutslokalen vakken maken per tak, afgespannen met koord op de grond. Het is de bedoeling dat iedereen die aankomt, rechtstreeks naar zijn/haar vak gaat en daar in de bubbel van de bijhorende tak gaat zitten. In bijlage is het grondplan toegevoegd. Bekijk dit op voorhand zodat jullie weten waar jullie precies moeten zijn.

Let wel op, Jonggivers, Givers, leiding en ouders zijn verplicht van een mondmasker aan te doen en indien mogelijk afstand te houden. De leden mogen hun mondmasker wel afzetten van zodra ze in het vak staan van hun tak. Bij het verlaten van dit vak zetten ze dit uiteraard weer op.

Einde van de activiteit: om 18u als de activiteit op zijn einde loopt, gaan we dezelfde gang van zaken toepassen. We gaan per tak opnieuw in onze vakken staan en het is de bedoeling dat de ouders hun kind(eren) hier komen halen. De oudste leden die met de fiets zijn en zelfstandig naar huis mogen, kunnen om 18u gewoon vertrekken.

Kleren verkoop. Heeft je zoon of dochter nog geen perfect uniform? Niet getreurd! Op onze openingsactiviteit kan je de nodige kleren nog kopen. Voor de Kapoenen volstaat een scouts T-shirt en een sjaaltje van Scouting Godsheide. Kabouters en Welpen dienen ook een scoutsbroek of -rok te hebben. Vanaf Jonggivers bestaat een volledig uniform uit een scoutsbroek of -rok, sjaaltje, T-shirt en trui of hemd. De truien, T-shirts en sjaaltjes zijn bij ons te verkrijgen net zoals tweedehands stukken. Broeken, rokken en hemden zijn te koop in de hopper. We zullen een standje maken aan de voorkant van het jeugdcentrum, aan de ingang van het jeugdhuis. We vragen hier rekening te houden met de aangegeven maatregelen. Het uniform kan heel het jaar door nog gekocht worden voor het begin van elke activiteit, moest je er de eerste activiteit niet zijn.

Ook de verloren voorwerpen van ons kamp in Wechelderzande zullen aan de lokalen worden uitgestald. Hopelijk kunnen we voor ieder kledingstuk weer de juiste eigenaar vinden!

Naar goede gewoonte organiseren we na de eerste activiteit ook een "knabbel en babbel" -avond. Dat zal dit jaar niet anders zijn, maar rekening houdend met de maatregelen doen we het dit jaar online. Deze avond organiseren we speciaal voor de ouders van de nieuwe leden, andere ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom! We geven hier een korte presentatie over onszelf, de takleiding, de werking van de scouts, algemene weetjes,… Het zal van start gaan omstreeks 20u. Jullie kunnen makkelijk meevolgen door onderstaande Google Meet-link te openen in je browser (deze zal toegankelijk zijn vanaf 19u45).:


Link Google meet:

https://meet.google.com/jbq-rzuq-htw


Algemene regels Corona:

Dezelfde regels als op kamp zijn van kracht bij het begin van ons scoutsjaar, dit wil zeggen:

  • Bubbels van max. 50 personen zijn toegestaan. We vormen opnieuw bubbels per tak (Jonggivers zullen gesplitst zijn in 1e en 2e jaars en 3e jaars apart. Indien de groep kleiner is dan 50 personen zullen we wel samen activiteit kunnen doen).

  • We houden nog altijd rekening met hygiëne.

  • Mondmasker voor de oudste takken (indien ze niet in hun eigen takbubbel zitten)

  • Wie ziek is blijft thuis! Ook degene die voor de activiteit ziek zijn geweest (je moet minstens 3 dagen terug gezond zijn om te mogen deelnemen aan de activiteit).

Moesten er nog vragen zijn mag je ons altijd mailen op groepsleiding@scoutinggodsheide.be.

Alvast bedankt voor jullie aandacht en heel graag tot volgende week!

Stevige linker,

De leiding van Scouting Godsheide

Dit is het grondplan van het veld achter de scoutslokalen. De leden dienen bij aankomst zich rechtstreeks naar het juiste vak te begeven. De ouders kunnen in het begin de leidingsbekendmaking ook meevolgen, zij proberen indien mogelijk afstand te houden van elkaar.Beste ouders,

Beste leden,

Het kamp in Wechelderzande is nog maar net afgelopen, maar we kijken alweer vooruit. Over een dikke maand gaat het nieuwe scoutsjaar wederom van start! Hoe we dit juist gaan kunnen opstarten is voor ons ook nog onduidelijk en afhankelijk van de maatregelen i.v.m. Covid-19. Wat wel zeker is, is dat op zaterdag 19 september 2020 de eerste activiteit van Scouting Godsheide zal plaatsvinden. Zodra wij weten in welke omstandigheden we de activiteit kunnen laten doorgaan worden jullie uiteraard ook op de hoogte gebracht.

Om beter te kunnen inschatten hoeveel leden we mogen verwachten aan het begin van het scoutsjaar zouden we willen vragen om je kind(eren) al in te schrijven. Inschrijven doe je door het lidgeld van 50 euro te storten op de rekening van de scouts, BE53 7351 1415 6153. Vermeld bij de storting even de naam en de tak van je kind alstublieft. Als er een probleem zou zijn met de kost van scouting, aarzel dan niet om de groepsleiding te mailen. Scouting is voor iedereen, geld mag nooit een reden zijn om niet aan scouting te doen! Voor meer informatie over het inschrijven verwijzen we u door naar onze site: https://www.scoutinggodsheide.be/inschrijven. Hier vindt u alle nodige info die u zoekt, ook voor het inschrijven van een nieuw lid. Als u nog verdere vragen heeft mag u ook altijd mailen naar groepsleiding@scoutinggodsheide.be.

Moest het zijn dat je zoon of dochter nu al zeker is dat hij/zij niet meer terug gaat keren naar Scouting Godsheide vragen we jullie ook om ons dit even te laten weten. Zo kunnen wij weer een betere inschatting maken met hoeveel we zullen zijn op de openingsactiviteit.

Alvast bedankt voor de moeite.

De leiding heeft alvast zin in het nieuwe scoutsjaar!

Graag tot snel!

Stevige linker,

De groepsleiding van Scouting Godsheide.


Kampboekje nu beschikbaar!

Het kampboekje met alle praktische informatie over het scoutskamp is vanaf nu hier terug te vinden. Lees het zeker volledig door want er zijn enkele aanpassingen gebeurd in tegenstelling tot andere jaren. Moesten er nog vragen zijn mogen jullie ons altijd mailen. (groepsleiding@scoutinggodsheide.be)

Vergeet zeker niet de individuele steekkaart met de medische gegevens van jullie kind na te kijken en aan te passen indien nodig. Klik hier voor een handige handleiding daaromtrent. Zorg ervoor dat wij zeker een gsmnummer (liefst zelfs meerdere nummers) hebben van het thuisfront. We hebben dit al vaker aangehaald, maar het is dit jaar ook belangrijker dan ooit!

Wij hebben er alvast ongelooflijk veel zin in!

Stevige linker,

De groepsleiding


Update zomerkamp

Beste leden Beste ouders

De kogel is door de kerk. We zijn zeer verheugd jullie te kunnen meedelen dat we dit jaar op zomerkamp kunnen gaan! Momenteel zijn we, rekening houdend met al de maatregelen, aan het kijken hoe we het kamp zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Verdere gedetailleerde informatie volgt dus spoedig.

Alvast tot snel!

Stevige linker

De groepsleiding

Update het coronavirus

Beste leden, leiding en ouders

Op vrijdag 24 april 2020 maakte de Nationale Veiligheidsraad nieuwe beslissingen bekend in het kader van de strijd tegen het coronavirus. De beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad laten vooralsnog niet toe om meer duidelijkheid te scheppen over het vervolg van het scoutsjaar alsook het zomerkamp. Er rest ons dan ook niks anders te doen dan al de activiteiten van onze scouts alvast stop te zetten tot 18 mei, of wanneer een nieuwe wending dit toelaat. We volgen de situatie op de voet. Wanneer er nieuws is, horen jullie het meteen!

Verder willen we deze mail ook gebruiken om jullie te bedanken. Elke zaterdag zien we leden, leiding en ouders samen het beste van zichzelf geven op de online activiteit op de facebookpagina van Scouting Godsheide. De strijd tussen de takken was dan ook keer op keer zeer spannend. Ook de instagrampagina “scouting.godsheide” draait op volle toeren.

Weet dat we heel trots zijn voor de manier waarop jullie omgaan met alle veranderingen in deze crisis. Hopelijk zien we jullie snel terug!

Een stevige linker

De groepsleiding

Scouting in tijden van quarantaine

Beste ouders en leden

Om het gemis naar de scouts gedurende deze quarantaine wat te compenseren, hebben we met de leiding besloten de Instagram pagina (scouting.godsheide) over te nemen. Hierop delen we dan onze zotste bezigheden, maar eveneens ook challenges en opdrachten die jullie thuis dan zelf kunnen proberen. Het voorbije weekend beet de familie Bogaert de spits af. Moesten jullie dit gemist hebben, niet getreurd. Via deze link kan je de gemiste hoogtepunten terugvinden.

https://www.instagram.com/stories/highlights/17851766617909841/

Moest je zelf geen instagram hebben, niet getreurd. Dezelfde stories verschijnen ook steeds op de facebookpagina. (Scouting godsheide L11 14G) Deze is terug te vinden via volgende link.

https://www.facebook.com/scoutinggodsheide/

Zorg goed voor jezelf en blijf vooral gezond.

Stevige linker en hopelijk tot snel!

De Leiding van Scouting Godsheide

Laatste update Coronavirus

Beste ouders,

Laatste update Coronavirus:

Op advies van de regering vraagt Scouts en Gidsen Vlaanderen om alle activiteiten tot 31 maart te annuleren. Concreet wil dat voor onze scouts zeggen dat de activiteiten van 14 maart en 28 maart sowieso niet zullen doorgaan. Wat er hierna zal gebeuren, is nog onduidelijk. Dat zal afhangen van de verdere adviezen van Scouts en Gidsen Vlaanderen. We houden jullie op de hoogte.

Moest u nog vragen hebben of moesten er nog onduidelijkheden zijn, beantwoorden we deze graag via mail. Ook kan u ons altijd telefonisch bereiken op een van de volgende telefoonnummers.

Bram Verheyen 0492 77 98 39

Anton Emonds 0486 16 12 92

Wouter Van Rompaey 0479 89 19 63

Stevige linker,

Scouting Godsheide

Sinterklaas komt naar Scouting Godsheide 30/11

Beste leden en ouders,

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint! Sinterklaas is aangekomen en wil graag een bezoekje brengen aan onze scouts! Hij heeft namelijk gehoord dat er flinke kindjes zijn die hij graag zou willen belonen. Voor de leden zal, aanstaande zaterdag 30 november, de activiteit gewoon doorgaan van 14u tot 17u. Vervolgens gaan ze samen met hun leiding naar de Sint om 16u.

Daarnaast zijn ook al de broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes... van de leden van harte welkom om aanstaande zaterdag om 16u de Sint te ontmoeten aan de scoutslokalen. Tegen 17u zal de Sint en zijn pieten hun ronde verderzetten naar de volgende kindjes. Tot dan!

Stevige linker,

De leiding

Het nieuwe scoutsjaar

Het nieuwe scoutsjaar gaat van start! Dit jaar telt onze leidingsploeg 46 gemotiveerde leiding die er samen met alle leden een super jaar van gaan maken!

Dit bericht bevat alle nuttige informatie over het nieuwe scoutsjaar.


Groepsleiding

Dit jaar is er een nieuwe groepsleidingsploeg bestaande uit Anton, Bram en Wouter. Voor vragen kan je hen steeds bereiken door te mailen naar groepsleiding@scoutinggodsheide.be.

De volledige leidingsindeling wordt bekend gemaakt op de openingsactiviteit 21/09.


Openingsactiviteit

De openingsactiviteit is voor iedereen op zaterdag 21 september, van 15u tot 18u. Op deze openingsactiviteit leren de leden hun leiding voor het nieuwe werkjaar kennen.

We verwachten dat iedereen ook op deze openingsactiviteit in orde is met het uniform. Een broek en een hemd is te koop in de Hopper winkel en voor een T-shirt, sjaaltje, trui of tweedehandskleding kan je steeds terecht aan de lokalen voor of na elke activiteit.

Leden die correct zijn ingeschreven krijgen dan na de derde activiteit ook het jaarboekje met de jaarkalender en het jaarkenteken.

Zoals elk jaar is er voor ouders de knabbel- en babbelavond, deze begint om 17u.

Hier stellen de nieuwe groepsleiding en het JOC zichzelf en de leidingsploeg voor, geven uitleg over de werking van onze scouts en beantwoorden al uw vragen.

We stallen daarnaast ook de verloren voorwerpen van het kamp uit.


Inschrijven

Ook dit jaar schrijft iedereen zichzelf in, van thuis uit. Dit gebeurt in twee stappen:

Enerzijds de Individuele steekkaart nakijken op www.groepsadmin.be; we hebben een uitgebreide handleiding gemaakt die hier te vinden is. Kijk zeker na dat deze een gsm-nummer en e-mail adres bevat.

Anderzijds het lidgeld betalen. Dit is €50 per lid en kan gestort worden op rekeningnummer BE53 7351 1415 6153 van Scouting Godsheide. Vermeld zeker de naam en de (nieuwe) tak!

We vragen met aandrang om dit in orde te maken voor de openingsactiviteit: zo kunnen wij ook op tijd alle gegevens doorgeven aan Scouts en Gidsen Vlaanderen en is ook onze administratie in orde.

Nieuwe leden (ook broers of zussen van huidige leden) kunnen zich eerst inschrijven op de website. Neem gerust een vriend of vriendinnetje mee om hun te laten proeven van het scoutsleven. Zoals altijd mogen nieuwe leden 3 activiteiten proberen voor ze ingeschreven moeten zijn.


Financieel

Als er problemen zijn met de kost van scouting (lidgeld, uniform, ...), spreek ons (iemand van de groepsleiding) dan zeker aan. We gaan hier vertrouwelijk mee om en proberen samen een oplossing te zoeken. Ook dit jaar maken we er een punt van dat Scouting voor iedereen is. Geld mag nooit een reden zijn om niet aan scouting te doen!


Tweedehandsuniformen

Ook willen we nog een kleine oproep doen voor tweedehands uniformstukken. We hebben er al verschillende mensen blij mee kunnen maken, we hopen dit ook bij de start van het nieuwe werkjaar te kunnen blijven doen.


Uren van activiteit

Om de 14 dagen zien we elkaar terug voor een leuke activiteit. Deze gaat door van 15u tot 18u, behalve gedurende de maanden november t.e.m. maart. Tijdens deze maanden zullen de activiteiten doorgaan van 14u tot 17u. Zo zorgen we ervoor dat de activiteiten altijd in het daglicht kunnen doorgaan.


Data

De data van het komende werkjaar staan al in de kalender. Takleiding kan natuurlijk steeds wijzigingen aankondigen. Enkele andere data die al vastliggen:

18 oktober: Dag van de Jeugdbeweging

19 oktober: spaghettiavond

1 november: pannekoekenslag

2 november: eerste activiteit 14u tot 17u

20 december: Jinterbar

28 maart: laatste activiteit 14u tot 17u