Kapoenen

Kapoenen (6 tot 8 jaar)

Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. En daar spelen we volop op in. Het hoogtepunt in een kapoenenleven? Voor de eerste keer op kamp!


De kapoenenleiding vind je hier terug

Berichten:

Dag lieve Kapoentjes

Morgen is het alweer een nieuwe activiteit! We trekken door het dorp Godsheide om er onderweg de grootste uitdagingen aan te gaan. De activiteit zal doorgaan van 14u tot 17u. De leden worden zoals gewoonlijk verwacht aan de lokalen, waar ze na de actitiviteit ook opgehaald kunnen worden.

Onze excuses voor het late mailtje, we hopen dat jullie er toch zeker bij kunnen zijn. Moest je er niet bij kunnen zijn, laat dit dan even weten.

Stevige linker

De kapoenenleiding

Beste (ouders van) kapoentjes

Graag zouden we er jullie nog eens aan willen herinneren dat het zaterdag 19 januari geen activiteit is. Voor een overzicht van de nog resterende activiteiten verwijzen we graag door naar onze site. Al zal er voor elke activiteit zeker nog een mail worden gestuurd.

www.scoutinggodsheide.be/kalender

Ook willen we jullie al laten weten dat het super leuke kapoenenweekend zal doorgaan van 29 tot 31 maart. Binnenkort zal hierover een mail volgen met verder informatie.

Een stevige linker

De kapoenenleiding

Activiteit 5 januari

Hoi hoi!

Eerst en vooral: een gelukkig nieuwjaar! De eerste scoutsactiviteit van het jaar is deze zaterdag 5 januari, we houden een avondactiviteit van 17u tot 19u, omdat de leiding in de examens zit.

We vieren het nieuwe jaar met een heuse Casino-avond. Dress to impress! Jaja hoor, de leiding durft ook wel eens een sjiek hemdje uit de kast te halen voor een scoutsactiviteit! ;)

Laat even weten als jouw zoon of dochter er niet bij zou kunnen zijn.

Deze activiteit worden we geholpen door een paar Jins die het voor ons mogelijk maken om tijdens de blok toch nog een activiteit te organiseren. De activiteit erop (19/01) moeten we jammer genoeg wel schrappen.

Tot zaterdag!

Stevige linker

De kapoenenleiding

Activiteit 22 Dec

Ho ho ho liefste kapoentjes

Zaterdagavond verwachten we jullie allemaal weer aan de scoutslokalen in een opperbest humeur! Voor de laatste activiteit van dit kalenderjaar hadden wij een kerstfeestje in gedachten! Allen op post van 17-19u, wij zijn alvast in kerststemming!

Een stevige linker en tot zaterdag!

De kapoenenleiding!

Activiteit 15 Dec

Beste Kapoen

Zaterdag verwachten we je weer om 14 uur aan de lokalen om er een super leuke activiteit van te maken.

We gaan samen ontdekken welk beroep voor jullie is weggelegd. Wie is de beste brandweer, poetsvrouw, dokter of politie agent?

Om 17 uur mogen jullie terug opgehaald worden. Hopelijk tot dan!

Laat ons zeker iets weten indien je er niet bij zou kunnen zijn.

Stevige linker

de Kapoenenleiding


Activiteit 1 Dec: Sinterklaas komt naar de Scouts!

Beste ouders en leden,

Aanstaande zaterdag (1/12) is het weer scouts! De activiteit zal doorgaan van 14u-17u aan de scoutslokalen.

We zullen testen of jullie wel goede Pieten zouden zijn, want om 16u komt de Sint ons een bezoekje brengen! Alle ouders, broertjes en zusjes, neefjes,.. zijn dan ook meer dan welkom!

Via deze link naar het Facebook evenement kan iedereen zich alvast op aanwezig zetten.

Stevige linker,

De kapoenenleiding

Activiteit 17 november

Lieve (ouders van) kapoentjes

Na een super leuke extra activiteit op verplaatsing, staan we deze zaterdag 17 november weer voor jullie paraat! De activiteit zal doorgaan van 14u tot 17u aan de lokalen.

We spelen een laddercompetitie. Bereid jullie maar voor op vele leuke spelletjes en breng dus zeker jullie enthousiasme mee! Wij zijn alvast benieuwd welke kapoenen bovenaan de ladder zullen belanden. De activiteit zal buiten doorgaan dus kleed jullie naar het weer.

Gelieve iets te laten weten indien je er niet bij kan zijn. Tot zaterdag!

Stevige linker

De kapoenen leiding


Extra acitiviteit 10/11

Liefste (ouders van) kapoentjes

Deze zaterdag is het alweer activiteit. Uitzonderlijk organiseert de kapoenenleiding een extra activiteit voor al onze lieve kapoentjes. Dit zal niet zomaar aan de lokalen van 14u tot 17u doorgaan maar zal plaatsvinden in Kiewit. Hier zullen we leren leven als echte boeren en al hun uitdagingen overwinnen. Aansluitend gaan we wandelen naar de kwaakvos om daar de hele speeltuin te veroveren. Wij kunnen alvast niet wachten tot zaterdag.

PRAKTISCHE INFO:

De kinderen worden deze zaterdag (10/11) om 10u verwacht aan de parking van het domein kiewit (Putvennestraat 112,

Hasselt). Hier zal de leiding op jullie wachten.

Om 17u worden de ouders verwacht om hun kind(eren) te komen oppikken aan de speeltuin van de kwaakvos (Borggravevijverstraat 7, Hasselt).

Zorg dat jullie zoon of dochter zeker een lunchpakket mee heeft en eventueel een koekje/fruitje en een drankje. Zo kunnen we er namiddag weer tegenaan.

Kleed je naar het weer want een echte scouts heeft geen bang van een druppeltje regen.

Als tip geven we graag ook mee om te carpoolen. Zo proberen we als scouts ons steentje bij te dragen aan de verbetering van het milieu.

Gelieve even op mail te antwoorden als je niet kunt komen.


Een stevige linker

De kapoenenleiding

Heksen activiteit 3/11

Lieve kapoentjes

Hopelijk hebben jullie gisteren allemaal de Halloween avond overleefd.

Voor heks Morgana is dit zoals ieder jaar een heuse beleving waarvoor ze heel haar leger aan leerlingen heksen moet inzetten. Hierdoor zijn deze nu allemaal volledig uitgeput.

Daarom heeft ze aan ons gevraagd of wij jullie allen zouden kunnen opleiden tot volwaardige heksen en tovenaars. Hiervoor verwachten we jullie zaterdag 3 november om 14u aan de lokalen zoals reeds eerder vermeld. Het zou leuk zijn voor heks Morgana moesten we ons al in het thema inleven met onze outfit! Laat ons zeker iets weten indien je er niet bij kan zijn.

Dan hebben we nog een tweede belangrijke mededeling:

volgende week 10 november hebben we nog een extra scoutsactiviteit gepland. Voor deze activiteit trekken we er op uit naar Kiewit. Om daar de bossen onveilig te maken. Deze activiteit zal doorgaan van 10u tot 17u. Meer info volgt in de loop van de week.

Griezelige linker

De kapoenenleiding

Activiteit 6 oktober

Lieve (ouders van) Kapoentjes

De eerste activiteit ligt al weer even achter ons, hopelijk hebben jullie je geamuseerd. Wij alleszins wel. Deze zaterdag 6 oktober staan we om 15 u weer voor jullie paraat!

We spelen een levensgroot ganzenbord. Warm jullie pootjes maar al op om naar de finish te waggelen als echte ganzen, maar pas op voor de addertjes onder het gras. Er bevinden zich namelijk ladders en slangen op het speelveld.

We zijn alvast benieuwd welke kapoenengroep als eerst de finishlijn zal overschrijden.

Vergeet jullie ook zeker niet in te schrijven voor het scoutsjaar via deze link

We willen jullie ook al melden dat er zaterdag 20 oktober aansluitend op de activiteit onze jaarlijkse spaghettiavond plaatsvindt.

Stevige linker,

De kapoenenleiding