Ik heb nog GEEN Scouts en Gidsen Vlaanderen login

Stap1:Registreren: gebruikersnaam

Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord? Ga dan meteen verder naar de volgende stap.

Om je gegevens zelf te kunnen aanpassen heb je Scouts en Gidsen Vlaanderenlogin nodig. Deze kan je maken door deze link te gebruiken en de gevraagde gegevens in te vullen.

Voor elk lid moet een afzonderlijke gebruikersnaam worden aangemaakt: ook voor broers en zussen.

Je krijgt een scherm zoals in de afbeeldingen hieronder. Wanneer je de link in de mail volgt zijn de rode vlakken al ingevuld, anders zal je deze zelf moeten invullen. Aarzel niet om ons te contacteren als dit problemen geeft: dan geven we je je lidnummer door zodat je verder kan.

• E-mailadres: Vul hier het e-mailadres in van het lid zelf, niet dat van de ouders: dit komt later. Enkel wanneer het lid geen e-mailadres heeft (bijvoorbeeld bij kapoenen) kan hier het e-mailadres van een van de ouders ingevuld worden.
  • Gebruikersnaam: Deze ga je nog nodig hebben, onthoud deze dus goed en kies hem niet te moeilijk.

Klik hierna op Scouts en Gidsen Vlaanderen-login aanmaken.. Er wordt een mail verstuurd naar het e-mailadres dat werd opgegeven. Hiermee kan je naar de volgende stap: het wachtwoord instellen.

Stap2: Het wachtwoord instellen

Je krijgt een mail met een link om het wachtwoord in te stellen. Net zoals voor de gebruikersnaam geldt ook hier dat je dit wachtwoord moet onthouden.

Stap3: Contactgegevens

We gaan er in deze stap vanuit dat je ingelogd bent met de juiste Scouts en Gidsen Vlaanderen-login. Problemen hiermee? Contacteer ons!

Je beheert je eigen gegevens in de groepsadministratie: http://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be

Het eerste wat je moet nakijken zijn je contactgegevens. De eerste sectie gaat over het lid zelf: het eigen GSM-nummer en liefst ook het eigen e-mailadres. Gegevens van de ouders volgen zo meteen.

Helemaal vanonder kan je je adressen bekijken en aanpassen. Omdat we minstens een adres moeten hebben kan je het laatste adres niet verwijderen. Als je dit wilt aanpassen kan je een nieuw adres toevoegen en daarna het oude adres verwijderen.

Meerdere adressen zijn nuttig voor leden met gescheiden ouders.

Daarnaast kunnen in de middelste sectie de contactgegevens van de ouders aangepast worden. We zouden willen vragen dat hier minstens 1 e-mailadres en 1 GSM-nummer ingevuld wordt; twee mag natuurlijk ook.

In de laatste regel kan je tak nakijken.

Tot slot is het erg belangrijk dat je op “Instellen” drukt. Anders worden je wijzigingen niet bewaard.

De volgende stap is de individuele steekkaart.

Stap4: individuele steekkaart en bevestigen

In het tabblad ‘individuele steekkaart’ vind je de digitale versie van de steekaart. De velden zijn hetzelfde als in de papieren versie. We vragen deze individuele steekkaart nauwkeurig in te vullen. Met deze individuele steekkaart geven ouders jaarlijks aan de takleiding alle noodzakelijke inlichtingen over hun kind. Deze informatie draagt bij aan een veilige en persoonlijke begeleiding van alle leden en wordt vertrouwelijk behandeld door de leidingsploeg. Wanneer er wijzigingen zijn in deze gegevens is het belangrijk om deze onmiddellijk aan te passen.

Wanneer deze individuele steekkaart is ingevuld bevestig je dit door te klikken op “Opslaan en goedkeuren”.

Tot slot klik je op het tabblad “Groepseigen gegevens”. Hier kunnen oudere leden hun totem invullen, maar het belangrijkste hier is het vakje “Inschrijven 2014 – 2015”. Wanneer je dit aanvinkt bevestig je de inschrijving en kunnen wij hem verwerken. Vergeet zeker niet op bewaar te duwen, anders blijft je inschrijving openstaan.

Update: Aangezien de inschrijvingen afgesloten zijn staat hier enkel nog de totems. Als de kampen en weekends eraan komen kan je hier inschrijven voor de kampen en weekends.

De inschrijving is met deze stap afgerond. Bedankt voor de tijd en de moeite die je hier voor nam! Wanneer je later gegevens wilt wijzigen of nakijken kan je dit doen via http://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be. In de aanloop naar de weekends en de kampen zal gevraagd worden deze gegevens na te kijken en op dezelfde manier te bevestigen dat ze nagekeken zijn.

Wanneer er nog vragen of problemen zouden zijn mag je ons steeds contacteren!

Dan moet er alleen nog het lidgeld betaald worden.

Stap5: Betalen

Het lidgeld bedraagt dit jaar €50 per lid.

Het lidgeld moet gestort worden op rekeningnummer BE53 7351 1415 6153 op naam van Scouting Godsheide. Vermeld zeker de naam en de tak!

Als er problemen zijn met de kost van scouting (zoals het lidgeld) spreek ons (iemand van de groepsleiding) dan gerust aan. We gaan hier vertrouwelijk mee om en proberen samen een oplossing te zoeken. Scouting is voor iedereen, geld mag nooit een reden om niet aan scouting te doen!

Meer informatie: financieel