Takken

Scouting Godsheide is een jeugdbeweging voor jongens en meisjes tussen 6 en 18 jaar. Onze leden zijn opgedeeld in 6 leeftijdsgroepen, die we takken noemen:

kapoenenKapoenen (6 tot 8 jaar)
Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. En daar spelen we volop op in. Het hoogtepunt in een kapoenenleven? Voor de eerste keer op kamp!

kabouterswelpenKabouters en Welpen (8 tot 11 jaar)
Is het leven een jungle of een speeltuin? Welpen en Kabouters leren zélf spannende dingen doen. Hun eigen lokaal inrichten, muziekinstrumenten maken, in bomen klimmen, kampen bouwen …

Jongens horen bij de welpen, meisjes bij de kabouters.

jonggivers

Jonggidsen en Jongverkenners (11 tot 14 jaar)
Op tocht met de rugzak en de natuur verkennen. Een vlot sjorren en je eigen potje koken. Een toneelstuk in mekaar steken en je creativiteit botvieren. Je kind is aan zet!
Jonggidsen en jongverkenners samen zijn jonggivers.

giversGidsen en Verkenners (14 tot 17 jaar)
Klaar voor meer? Meer krijg je. Gidsen en Verkenners bieden we alle kansen om te bewijzen wat ze in hun mars hebben. Er is ruimte om te experimenteren en mee te beslissen. Grootse projecten kleuren hun scoutsdag, maar gewoon gezellig samen zijn hoort er ook bij.
Gidsen en verkenners noemen we samen givers.

jin

Jin (17-18 jaar)
Wat is Jin zijn? Dat bepalen ze zelf. Leiding is geen leiding meer, maar begeleiding. Wie weet slaan ze dit jaar hun tenten in het buitenland op, krijgt het Jinlokaal een Keith Harring-look of is muziek de factor die hen bindt. Inspraak, ploeggeest en zelfstandigheid staan voorop.

LeidingLeiding en groepsleiding (18+)
Geen goeddraaiende scouts- en gidsengroep zonder gemotiveerde leidingsploeg natuurlijk… We zijn allemaal tussen de 18 en de 25 jaar oud. Het scoutsgevoel zit er bij allen goed in gebakken en dat is dan ook de reden waarom we er elke activiteit met veel plezier staan.
Onze leidingsploeg geeft dan ook elke keer weer het beste van zichzelf om onze scouts en gidsen een pracht van een scoutstijd te bezorgen. Ze doen dit volledig op vrijwillige basis en gaan er dan ook voor de volle 100% voor!

Groepsleiding neemt de groep op sleeptouw en motiveert leiding. Ze gaan naar de districtsraad en communiceren met ouders. Groepsleiding is de eindverantwoordelijke voor het spel van scouting in de groep en in de takken, en in het bijzonder voor het pedagogisch beleid van de groep en de begeleiding van de leiding. Kortom, de taak van groepsleiding is ervoor te zorgen dat de groep goed functioneert.